Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krediet kosten

Een auto wordt verkocht voor een bedrag van 20.000 . Dit wordt gefinancieerd onder de volgende condities:
Aanbetaling 5.000, daarna volgen 9 kwartaaltermijnen, waarvan de eerste na 3 maanden vervalt. De intrest van 4% per jaar wordt berekend over de volle looptijd.
Gevraagd de krediet kosten.
Deze heb ik alsvolgt berekend
Vollelooptijd 9·3 = 27 mnd
4% over de vollelooptijd is 4+(4·3/27) = 4.44%

Kosten krediet = (27·4.44·15.000)/1200 = 1.498,50
Mijn vraag ik als ik dit op de juiste manier heb berekend, zoniet kunt u mij dan helpen hiermee?

Alvast bedankt

Magy
Student hbo - zaterdag 18 april 2009

Antwoord

Magy,
Misschien wordt dit bedoeld:4% over de volle looptijd is 4·27/12=9%.
Kredietkosten 0,09(20.000-5000)=1350.

kn
maandag 20 april 2009

©2001-2024 WisFaq