Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58972 

Re: Massa

Ik stelde de vraag ook niet opnieuw uit ongeduld, maar omdat de status van de vraag op mijn scherm een foutmelding kreeg. Ik wist niet wat dat betekende, dus daarom stelde ik de vraag opnieuw.

Ik snap nu hoe ik de vraag moet oplossen, mag je er dus vanuit gaan dat als de vraag gaat over de massa van een voorwerp, ze willen dat je de inhoud ervan berekent?

Toch kom ik niet op hetzelfde antwoord uit als het antwoordenboekje. Mijn berekening:

I = p · aòb (f(x))2 dx

a = 0
b = 6

f(x) = Ö(36-x2) = (36-x2)^1/2
dus (f(x))2 = (36-x2)^1/2(36-x2)^1/2
= (1296 - 36x2 -36x2 + x4)
= (1296 - 72x2 + x4)

vervolgens inhoud berekent met GR, komt ongeveer 13028 uit
volgens het antwoordenboek moet het antwoord zijn
452p ...

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

(Ö(36-x2))2 lijkt me gelijk aan 36-x2 en niet aan 1296 etc (dat wat jij ervan maakt.
Eventjes met je hersens erbij blijven.

En als je het dan toch met de GR doet waarom tik je dan niet in (Ö(36-x2)2?? Dat uitwerken maakt de kans op fouten alleen maar groter.

hk
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Massa 

©2001-2024 WisFaq