Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58987 

Re: Re: Lengte van de grafiek

Dankjewel.
s = v ˇ t ;)

dan vraag c: bereken nahoveel seconden het voorwerp op de grond komt.
na 20 seconden heeft het voorwerp dus 13331/3 meter afgelegd. op dit moment heeft het voorwerp een snelheid van 100 m/s.

v(20) = 10ˇ20 - 1/4ˇ202 = 100 m/s
er stond in de vraag dat vanaf nu de snelheid constant blijft.

dus er moet nog 1500 - 13331/3 = 1662/3 meter afgelegd worden, snelheid 100 m/s

dus dat duurt nog 1662/3 delen door 100 = 1/2/3 seconden. dus het aantal seconden is 20 + 1/2/3 = 21 2/3 seconden.
in het antwoordenboek staat
26,67 seconden

wat doe ik nu fout?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

Als in de opgave inderdaad staat dat je na 20s aan die maximale snelheid blijft, dan lijkt jouw antwoord te kloppen. Misschien een fout in het antwoordboek?

mvg,
Tom

td
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Re: Lengte van de grafiek 

©2001-2024 WisFaq