Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte van de grafiek

Een voorwerp wordt op een hoogte van 1500 m losgelaten. Voor de snelheid v na t seconden geldt de formule
v = 10t - 1/4t2

a. bereken het tijdstip warom de maximale snelheid is bereikt
b. bereken hoeveel meter het voorwerp is gevallen tot het moment waarop snelheid maximaal wordt.
c. bereken na hoeveel seconden het voorwerp op de grond komt.

a. v'(t) = 0
bij t = 20
dus tijdstip t = 20

b. lengte van de grafiek bepalen. ik krijg eruit 104, 49 meter. in het antwoordboek staat 4000/3 meter. wat doe ik fout?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

Je antwoord bij a is goed, om de afgelegde weg te vinden in het tijdsinterval [0,20] moet je de snelheidsfunctie v(t) integreren van 0 tot 20. Heb je dat gedaan? Misschien nog eens narekenen, het antwoord 4000/3 klopt.

mvg,
Tom

td
dinsdag 14 april 2009

 Re: Lengte van de grafiek 

©2001-2024 WisFaq