\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 58965 Re: Re: Re: Keerpunten Ik kom er helaas toch niet uit.wat ik nu heb geschreven:6cos(3t-3a) = 0dus 6cos(3ˇ0 -3a) = 0(3ˇ0 - 3a) = 1/2$\pi$-3a = 1/2$\pi$a = -1/6$\pi$deze telt dus niet mee, hij valt buiten de voorwaardedan 6cos(3$\pi$ -3a) = 0(3$\pi$ - 3a) = 1/2$\pi$3a = (3$\pi$) - (1/2$\pi$)3a = 2/1/2$\pi$a = 5/6$\pi$valt ook buiten het domeinwat doe ik fout?Andere vraag: je bedoelde voor de periode is 2$\pi$ toch de gemeenschappelijke periode? Céline Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009 Antwoord Ja, ik bedoelde de gemeenschappelijke periode.Wat je fout doet?Je vergeet dat cos(u)=0 levert u=1/2$\pi$+k$\pi$,dus-3a=1/2$\pi$+k$\pi$Neem nu eens k=-1, dan-3a=-1/2$\pi$a=1/6$\pi$.Invullen van a=1/6$\pi$ in cos(3$\pi$-3a) levert cos(3$\pi$-1/2$\pi$)=cos(21/2$\pi$)=0.Succes! hk dinsdag 14 april 2009 Re: Re: Re: Re: Keerpunten ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom er helaas toch niet uit.wat ik nu heb geschreven:6cos(3t-3a) = 0dus 6cos(3ˇ0 -3a) = 0(3ˇ0 - 3a) = 1/2$\pi$-3a = 1/2$\pi$a = -1/6$\pi$deze telt dus niet mee, hij valt buiten de voorwaardedan 6cos(3$\pi$ -3a) = 0(3$\pi$ - 3a) = 1/2$\pi$3a = (3$\pi$) - (1/2$\pi$)3a = 2/1/2$\pi$a = 5/6$\pi$valt ook buiten het domeinwat doe ik fout?Andere vraag: je bedoelde voor de periode is 2$\pi$ toch de gemeenschappelijke periode? Céline Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009
Céline Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009
Ja, ik bedoelde de gemeenschappelijke periode.Wat je fout doet?Je vergeet dat cos(u)=0 levert u=1/2$\pi$+k$\pi$,dus-3a=1/2$\pi$+k$\pi$Neem nu eens k=-1, dan-3a=-1/2$\pi$a=1/6$\pi$.Invullen van a=1/6$\pi$ in cos(3$\pi$-3a) levert cos(3$\pi$-1/2$\pi$)=cos(21/2$\pi$)=0.Succes! hk dinsdag 14 april 2009
hk dinsdag 14 april 2009
©2001-2025 WisFaq