To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snelheid

Parametervoorstelling:

x = sint
y = 1.5cost + cos1.5t

bereken dy/dt en gebruik de formules van simpson om te bereken op welke tijdstippen de snelheid in de verticale richting nul is. Welke punten op de kromme horen daarbij?

dy/dt= -1.5sint - 1.5sin1.5t
= -3sin(1/1/4tcos(-1/4t)

gevonden punten: t = 0, 1/3/5p, 3/1/5p, 4/5p, 2/2/5p, 4p

alle waarden van t doen mee, dx/dt is er voor geen een gelijk aan 0

coordinaten zijn als volgt:
(0, 2.5)
(0,59, -2,02)
(-0,95, 0,77)
(0,95, 0,77)
(-0,59, -2,02)
(0,1)

In het antwoordenboek wordt deze laatste coordinaat niet gegeven, ik weet eigenlijk wel zeker dat die er ook bij hoort ...

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009

Antwoord

Die 4p is niet correct.
Als je oplost cos(-1/4t)=0, dan krijg je -1/4t=1/2p+kp, dus t=-2p+4kp.
Dat levert dus t=2p i.p.v. 4p.
Voor t=4p vind je het punt (0,1/2). (1.5cos(2p+cos(1.5*2p)=1.5-1=0.5)
Als deze er in je antwoordenboek niet bijstaat ontbreekt er daar één.

hk
maandag 13 april 2009

 Re: Snelheid 

©2001-2025 WisFaq