Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58921 

Re: Bewijs het volgende

het is nog niet helemaal duidelijk, heb een tekening ervan gemaakt maar kan ik hiet niet plaatsen

mvgr Ivo

ivo
Student hbo - maandag 13 april 2009

Antwoord

Even aangenomen dat c de schuine zijde is en a en b de rechthoekszijden: noem de hoek die tegenover a ligt alpha, die tegenover b ligt beta en de derde gamma. Dan geldt gamma=p/2 en alpha+beta=p/2; ook geldt cos(beta)=sin(alpha).

kphart
maandag 13 april 2009

©2001-2024 WisFaq