Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijking met logaritme

(2*)4^7x+6 = 7
Is een soort som dat je kan schrijven als:
4^7x+6 = 7/2
is:
4Log7/2 = 7x+6
Maar als de exponent in het logaritme 7/2 is ipv 1/2, dan kan de volgende stap niet 7x+6 = -4Log2 worden.

Mijn antwoordt komt uit op:
-6/7+1/7*(Ln7/Ln4)-1/7*(Ln2/Ln4)
Terwijl het goede antwoordt moet zijn:
-13/14+1/14*Ln(7)/Ln(2)

Wat doe ik fout?

Joost
Student hbo - zondag 12 april 2009

Antwoord

Gewoon stap voor stap:

q58935img1.gif

...en je zou iets aan je notatie moeten doen. Het is niet erg duidelijk!

WvR
zondag 12 april 2009

©2001-2024 WisFaq