\require{AMSmath} Delers Weet iemand hoe je kan bewijzen dat 8 een deler is van m2 + 7, als m een oneven getal is? Avast bedankt! Jeanne Student hbo - zaterdag 11 april 2009 Antwoord Neem m=2n+1 met nÎ. Er geldt: (2n+1)2+7=4(n2+n+2) n2+n+2 is even... Ga na! Dus m2+7 is deelbaar door 8 als m in oneven. WvR zaterdag 11 april 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Weet iemand hoe je kan bewijzen dat 8 een deler is van m2 + 7, als m een oneven getal is? Avast bedankt! Jeanne Student hbo - zaterdag 11 april 2009
Jeanne Student hbo - zaterdag 11 april 2009
Neem m=2n+1 met nÎ. Er geldt: (2n+1)2+7=4(n2+n+2) n2+n+2 is even... Ga na! Dus m2+7 is deelbaar door 8 als m in oneven. WvR zaterdag 11 april 2009
WvR zaterdag 11 april 2009
©2001-2024 WisFaq