Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken oplossing van exponentiele vergelijking

Ik moet de oplossing berekenen van:
(8)65x-8 = 1
Dit kan ik schrijven als:
65x-8 = 1/8
LOG of LN genbruiken:
6LN1/8 = 5x-8
Dit wordt:
5x-8 = LN1-LN8/LN6 (Antw is =-1.16)

Maar hoe schrijf ik de oplossing goed uit naar:
8/5 - 3/5 · LN2/LN6
Ik weet namelijk niet hoe ik aan 3/5 of LN2/LN6 moet komen?

Ik hoop dat ik hiermee geholpen kan worden...

Joost
Student hbo - zaterdag 11 april 2009

Antwoord

De vergelijking is 8·65x-8=1 denk ik... Dat staat er niet, maar ik denk dat je dat bedoelt. Wat betreft is het handiger om te schrijven wat je bedoelt.

q58929img1.gif

Dus dat is dan dat... misschien nog 's goed om te kijken naar de rekenregels machten en logaritmen en dan met name L2 (uitgebreid).

In dit geval:

q58929img2.gif

Dus, zoiets... dan...

WvR
zaterdag 11 april 2009

©2001-2024 WisFaq