Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde snelheid

Zou iemand mij kunnen helpen met het volgende probleem,

Een voorwerp verplaatst zich vanaf een begintijdstip t=0 tot t=5 volgens de formule s=t3+2t2+4 (t=meter, s=min)
Bereken de gemiddelde snelheid in deze 5 min.

Als ik het normaal uitreken kom ik op 53+2x52+4=154 154-4=150 meter in 5 min = 1,8 kmuur
Dit lijkt mij echter iets te simpel gedacht.

Alvast bedankt voor de moeite

pier v
Leerling mbo - woensdag 8 april 2009

Antwoord

Hallo

Je redenering is wel juist, maar er zit een rekenfoutje in.
Tel maar eens na en je vindt : 2,1 km/u

LL
woensdag 8 april 2009

©2001-2025 WisFaq