Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krediettermijnen

de gemiddelde crediteuren zijn 48 inkoopwaarde van de omzet is 500 nu moet ik de krediettermijn hiervan berekenen maat ik zou denken dat dit dan 48/500 zou zijn * 365 dagen maar nu is het juiste antwoord gemiddelde crediteuren/ inkoopwaarde omzet+ mutatie voorraad(40) * 365 is 32. Nu staat de mutatie van de voorraad niet in de formule en lijkt het mij een beetje dubbelop, kunt u mij vertellen hoe dit zit?
Tevens vraag ik me af hoe het dan zit met leveren vam verkopen op rekening waarbij je gemiddelde debiteuten deelt door de verkopen en vermedigvuldigt met 365. Komt hier nou ook wat bij bij de verkopen?
alvast bedankt!

Marina
Student hbo - maandag 6 april 2009

Antwoord

Marina,
krediettermijn cred.=gem.cred.saldo/inkopen op rekening. Verder geldt dat
beginvoorraad+inkopen-inkoopwaarde omzet=eindvoorraad,
dus inkopen=inkoopwaarde omzet+(eindvoorraad-beginvoorraad).

Conclusie:met alleen de inkoopwaarde omzet lukt het niet.

kn
dinsdag 7 april 2009

©2001-2024 WisFaq