Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen

Is 41+0.5n·(2+2n) = 41+n·(n+1)?
Als ik het vermenigvuldig kom ik op 41+ n +1 en niet op 41+n·(n+1) Hoe kan dat nou. Bij voorbaat dank voor uw antwoorden en medewerking.

Met vriendelijke groet,
Frans

Frans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 april 2009

Antwoord

't Is wel zo dat 0.5n·2=n en 0.5n·2n=n2, zodat je, inderdaad, krijgt dat:

41+0.5n·(2+2n)=41+n+n2=41+n(1+n)=41+n(n+1)

Toch?

WvR
zondag 5 april 2009

©2001-2024 WisFaq