Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren wortelfunctie

Hallo,
Ik kom er maar niet uit hoe ik dit moet integreren, ik heb al de substitutie methode en partieel integreren geprobeerd maar kom er dus niet uit:

Int[(x2+y2)^(-3/2)dy]

Kan iemand mij helpen?
alvast bedankt

Yalda
Student universiteit - donderdag 2 april 2009

Antwoord

Yalda,
Neem de volgende substitutie:Ö(y2+x2)=yt.Hieruit volgt dat
y2=x2/(t2-1) en dy/Ö(y2+x2)=dt/(1-t2).Ingevuld krijg je
(1/x2)ò(-1/t2)dt=1/(x2t)=(1/x2)(y/Ö(y2+x2).

kn
donderdag 2 april 2009

©2001-2024 WisFaq