Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen van machten

[(-ax3)/(-a3)]2 hoe doe je dat?

maikel
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 10 december 2002

Antwoord

Je kunt 't beste eerst het kwadraat uitwerken. Voor de teller wordt dat dan (-ax3)2 = (-ax3)(-ax3) = a2(x3)2 = a2x6.
De noemer wordt dan (-a3)2 = (-a3)(-a3) = (a3)2 = a6.
Dan krijg je de deling (a2x6)/(a6).
Dit is hetzelfde als (a2/a6)´x6 en dat is dan weer hetzelfde als x6/a4.

Wederom is het belangrijk dat je de regels van de machten kunt toepassen (dus 't beste van buiten leren!).

Davy
dinsdag 10 december 2002

Re: Delen van machten

©2001-2024 WisFaq