Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je het voorschrift van een gebroken functie

Gegeven is:
Een gebroken lineaire functie y van x. De grafiek ervan gaat door de punten (4, 0) en (-1/2, 4 1/2)
Gevraagd is:
Het voorschrift van de functie:

Ik weet dat de algemene functievoorschift is:
y=(a/x)+b
Invullen van de coordinaten geeft:
0=(a/4)+b en 4 1/2=(a/(-1/2))+b

Hoe krijg ik met deze gegevens de juiste functievoorschrift?

Joost
Student hbo - zondag 29 maart 2009

Antwoord

Ik neem aan dat je het stelsel -2a + b = 41/2 en 1/4a + b = 0 wel opgelost krijgt.

MBL
zondag 29 maart 2009

©2001-2024 WisFaq