Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal standaard matrix van een lineaire transformatie

Beste wiskundige, ik heb de volgende vraag.

Bepaal de standaardmatrix A van de lineaire transformatie T waarvan gegeven is:

T(1,0,0,0) = [1,-3,2,-2]
T(0,1,0,0) = [-1,3,-2,2]
T(0,0,1,0) = [2,3,7,-4]
T(0,0,0,1) = [-3,0,-9,6]

vervolgens: Bepaal indien mogelijk een x waarvoor geldt dat T (x) = (1, 2, 3,−2)T

MItche
Student universiteit - zondag 29 maart 2009

Antwoord

Het kan geen kwaad de definitie van de standaardmatrix eens op te zoeken. In de eerste kolom van die matrix staan ...
Als je die matrix hebt komt de oplossing van je tweede vraag neer op het oplossing van een stelsel lineaire vergelijkingen.

kphart
maandag 30 maart 2009

 Re: Bepaal standaard matrix van een lineaire transformatie 
Re: Bepaal standaard matrix van een lineaire transformatie

©2001-2025 WisFaq