Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelfunctie

ik moet de integraal berekenen van Ö(8t2-2t+1)
Ik heb al bij beantwoorde vragen met wortelfuncties gekeken, maar het lukt nog steeds niet.
Kunt u me op weg helpen?

Elise
Student hbo - vrijdag 27 maart 2009

Antwoord

Kwadraat afsplitsen: 8t2-2t+1 = 8(t2-1/4t)+1 = 8((t-1/8)2-1/64)+1 = 8(t-1/8)2+7/8. Substitueer u=t-1/8 en kijk in de tabel naar wortel(u2+a2).

kphart
vrijdag 27 maart 2009

©2001-2024 WisFaq