Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58736 

Re: Oppervlakte boven een grafiek

Okay, ik had deze vraag ook meer zelf bedacht maar een voorbeeld:
f(x)=-ln x
g(x)=-3
vraag bereken de opp. ingesloten tussen f(x) g(x) de x-as en x =5.

Maar ik denk dat ik het nu begrijp. Met de integraal bereken je de opp. van de grafiek tot de x-as, ik dacht onder de grafiek. Nu ik dit weet wordt het makkelijker, ik zou dus gewoon |òf(x) dx| - |òx=5| op [snijpunt, 5] doen en dan heb ik het antwoord.

Ik hoop dat dit klopt, groetjes
Ryuga

ryuga
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 maart 2009

Antwoord

Dat is nog wel even uitkijken:

q58740img1.gif

Het gaat dan om de oppervlakte van het gele stuk. Dat valt uiteen in twee stukken:

q58740img2.gif

Het blauwe stuk heeft een oppervlakte van 3 en de oppervlakte van het groene stuk kan je bepalen met een integraal:

q58740img3.gif

Ik weet niet of je dat ook van plan was...?

WvR
zondag 22 maart 2009

 Re: Re: Oppervlakte boven een grafiek 

©2001-2024 WisFaq