Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

E-macht primitiveren

Hallo,
Voor wiskunde-b moeten we de volgende functie primitiveren:
f(x) = xe2x
Volgens het uitwerkingen boek komt daar het volgende uit:
1/2xe2x - 1/4e2x + C
Ik begrijp dat je dit met de partiële integratie moet oplossen, maar ik begrijp niet hoe het antwoord tot stand komt.
Kan iemand mij dit duidelijk uitleggen?
Alvast bedankt.

Bert K
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 maart 2009

Antwoord

Beste Bert,

Begrijp je partiële integratie wel? Neem hier eens een kijkje: de regel staat hier uitgelegd met een aantal voorbeelden, voorbeeld 2 is bijna letterlijk jouw opgave. Kies f(x) = x en g'(x) = e2x.

mvg,
Tom

td
woensdag 18 maart 2009

©2001-2024 WisFaq