Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentialen bepalen

De volgende opgave zou geen probleem moeten opleveren als de uitkomst in het boek hetzelfde zou zijn!
d(e^(sin(3t))2. Stel y=e^u2; u=sin v en v= 3t
(dy·du·dv) dt
d(e^u2)·d(sin v)·(3t) dt=
e^(sin (3t))2 · 2 sin(3t) · cos (3t) · 3 dt=
6 sin(3t) · cos (3t) · e^(sin(3t))2 dt.
Volgens het schooldictaat: 3 sin(6t)· e^(sin(3t))2 dt
Gaarne meer duidelijkheid hierover. Bij voorbaat heel veel dank!

Johan
Student hbo - dinsdag 17 maart 2009

Antwoord

Beste Johan,

Je oplossing klopt, maak nog gebruik van de identiteit:

sin(2x) = 2.sin(x).cos(x)

Maar dan van rechts naar links...

mvg,
Tom

td
dinsdag 17 maart 2009

©2001-2025 WisFaq