Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

(2x)x=2-x
2x2=2-x
x2=-x
x2+x=0
x(x+1)=0
x=0 of x=-1
zowel 0 als -1 voldoen aan de oplossing
Is dit juist opgelost ? Alvast bedankt.
Vriendelijke groeten,

oresti
3de graad ASO - dinsdag 17 maart 2009

Antwoord

Om te beginnen laat een plot zien dat de oplossingen wel eens goed zouden kunnen zijn:

q58698img1.gif

Invullen laat zien dat de oplossingen inderdaad kloppen:

x=0:
(20)0 = 20 = 1
2-0 = 20 = 1

x=-1:
(2-1)-1 = 21 = 2
2--1 = 21 = 2

Daniel
dinsdag 17 maart 2009

©2001-2025 WisFaq