Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkwaardige formules en de invoer in de GR

Ik heb de inhoud van een doos uitgedrukt in x
(waarvan de breedte is tweemaal de lengte):
          120-2x2    120x-2x3
I = 2x·x·________ = _________ = 40x-(2/3)x3

6x 3
Als je deze drie delen in de GR invoert, krijg je niet zoals m.i. zou moeten dezelfde grafieken, maar twee verschillende grafieken. Graag uitleg over de invoer in de GR om het wel kloppend te krijgen. Alvast heel erg bedankt.

Guusje
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 maart 2009

Antwoord

Op zich geen reden om dat te doen want je uitwerking lijkt me prima in orde. Als je dat dan toch zou willen krijg je zoiets als:

Y1=2*X*X*(120-2*X^2)/(6*X)
Y2=(120*X-2*X^3)/3
Y3=40*x-2/3*X^3

't Is waarschijnlijk vooral een kwestie van haakjes zetten. Je moet maar 's kijken. Hier en daar kan je wel een '*' weglaten, maar de haakjes zijn van groot belang.

WvR
donderdag 12 maart 2009

©2001-2024 WisFaq