\require{AMSmath} Goniometrische functies met de Quotiëntregel y(x)= cos(x)/sin(x) ik kom niet verder dan dit: y'(x)=sin(x)·cos(x)+sin(x)·cos(x)/sin2(x) y'(x)=2sin(x)·cos(x)/sin2(x) en vanaf hier loop ik vast y'(x)= 2cos(x)/sin(x) of y'(x)=sin(2x)/sin2(x) of y'(x)= 2sin(x)·cos(x)/[1/2(1+cos(2x)] bij geen van deze 3 kom ik op het gegeven antwoord: -cosec2(x) met vriendelijke groet Silvio Duncan Silvio Student hbo - woensdag 11 maart 2009 Antwoord Hallo Je past de rekenregels voor het afleiden van breuken helemaal niet juist toe. Hieronder de gedetailleerde uitwerking volgens de juiste rekenregels: D(cos(x)/sin(x)) = [D(cos(x)).sin(x) - cos(x).D(sin(x))]/sin2(x) = [-sin(x).sin(x) - cos(x).cos(x)]/sin2(x) = - [sin2(x)+cos2(x)]/sin2(x) = - 1/sin2(x) = -cosec2(x) LL woensdag 11 maart 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
y(x)= cos(x)/sin(x) ik kom niet verder dan dit: y'(x)=sin(x)·cos(x)+sin(x)·cos(x)/sin2(x) y'(x)=2sin(x)·cos(x)/sin2(x) en vanaf hier loop ik vast y'(x)= 2cos(x)/sin(x) of y'(x)=sin(2x)/sin2(x) of y'(x)= 2sin(x)·cos(x)/[1/2(1+cos(2x)] bij geen van deze 3 kom ik op het gegeven antwoord: -cosec2(x) met vriendelijke groet Silvio Duncan Silvio Student hbo - woensdag 11 maart 2009
Silvio Student hbo - woensdag 11 maart 2009
Hallo Je past de rekenregels voor het afleiden van breuken helemaal niet juist toe. Hieronder de gedetailleerde uitwerking volgens de juiste rekenregels: D(cos(x)/sin(x)) = [D(cos(x)).sin(x) - cos(x).D(sin(x))]/sin2(x) = [-sin(x).sin(x) - cos(x).cos(x)]/sin2(x) = - [sin2(x)+cos2(x)]/sin2(x) = - 1/sin2(x) = -cosec2(x) LL woensdag 11 maart 2009
LL woensdag 11 maart 2009
©2001-2025 WisFaq