Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voetbaltiercé

Er zijn tien voetbalwedstrijden die telkens drie mogelijke uitslagen hebben.
1=winst thuisploeg
2=winst bezoekers
x=gelijkspel
Om te winnen moet een gokker alle 10 uitslagen correct hebben.
Hoeveel verschillende combinatiemogelijkheden zijn er?
Is dat 103 of 3 tot de 10 macht.Ik vermoed dat het juiste antwoord het laatste 3 tot de 10 macht is maar ik ben dus niet zeker?kan iemand mij dit bevestigen?

Pieter
3de graad ASO - woensdag 11 maart 2009

Antwoord

Hallo

Je moet 10-maal een keuze maken uit 3 mogelijkheden.
Dus is het aantal mogelijkheden gelijk aan

3 x 3 x .... x 3 (10-maal) = 310

LL
woensdag 11 maart 2009

 Re: Voetbaltiercé 

©2001-2024 WisFaq