Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kanshistogram maken met de TI83

hallo, gister stelde ik de vraag 'ballen uit de soep'. onderdeel d daarvan lukt me ook niet.

d.Teken op je GR het kanshistogram bij de kansverdeling van X.

ik probeer dat als volgt te doen:

seq(x,x,0,100)STO l1
seq((binompdf(100,(1/20),x)),x,0,100)STO L2

STAT PLOT/ Plot On histogram XList l1 Freq L2

window xmin 0
xmax 100
ymin 0
ymax 1

dan doe ik graph
en mijn rekenmachine zegt:

ERR STAT
1:Quit

Ik doe blijkbaar iets fout. Kunnen jullie me uitleggen hoe je dit wel moet doen?

anne z
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 december 2002

Antwoord

Je doet het helemaal goed!
Maar... kennelijk heeft de TI83 moeite met zoveel staafjes. Maak het window wat kleiner, bijvoorbeeld met
xmin=0 en xmax=20 en ymin=0 en ymax=0.25
Dan zie je dit:

q5862img1.gif

En omdat de kansen vanaf X=15 nauwelijks meer iets voorstellen heb je zo een mooi plaatje.
(Mijn TI83 tekent het histogram zolang xmax 47)

jr
dinsdag 10 december 2002

©2001-2024 WisFaq