Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadraat van een tweeterm

(x+1)2 is dat x2+12?

maikel
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 10 december 2002

Antwoord

Beste Maikel,

Goed (x+1)2 is dat x2 + 12 is je vraag. Laten we een waarde invullen voor x, bv. x = 2 dan krijgen we (2+1)2 = 32 = 9 en dan kijken naar 22 + 12 = 5 dat klopt dus al niet.
Terug naar (x+1)2 dat is gelijk aan (x+1)(x+1). Nu haakjes wegwerken zal geven: x·x + 1·x + x·1 + 1·1 ofwel x2+2x+1
Opnieuw controleren met het voorbeeld x=2 geeft 22+2·2+1 = 4+4+1=9 yep dit klopt.

M.v.g.

PHS
dinsdag 10 december 2002

©2001-2024 WisFaq