Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met machten

Is 8.p tot de zevende is dat 8p tot de 56ste of 8p tot de zevende? bedankt

mike v
2de graad ASO - dinsdag 10 december 2002

Antwoord

Beste Mike,

Ik neem aan dat je bedoeld (8·p)7
Laten we even een iets kleinere macht nemen i.p.v. 7 nu 3 gebruiken bijvoorbeeld.
Je krijgt dan
(8·p)3 = (8·p)·(8·p)·(8·p) =8·p·8·p·8·p = 8·8·8·p·p·p = 83·p3
Hetzelfde geldt natuurlijk voor 7 en dus:
(8·p)7 =87·p7

Als je bedoeld 8·p7 dan is dit dus inderdaad volgens de rekenregels 8·(p7)

M.v.g.

PHS
dinsdag 10 december 2002

©2001-2024 WisFaq