\require{AMSmath} Primitiveren Hoi, ik heb hier een functie waar ik de primitieve van wil bepalen dmv substitutie, maar ik kom er echt niet uit.x/(2x-3)6 ik dacht het volgende. ik kies y = 2x-3 dan y'=2 als y=2x-3 dan is x= (y+3)/2 . verder kom ik eigenlijk niet. die x boven de breuk krijg ik niet weggewerkt. please help. bvd jan. jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009 Antwoord Die uitdrukking voor x kun je nu gewoon invullen. Je krijgt dan twee termen die je apart kunt integreren: x/y6=1/2·(y+3)/y6 = 1/2· (1/y5+3/y6)Succes! Bernhard vrijdag 6 maart 2009 Re: Primitiveren Re: Primitiveren ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik heb hier een functie waar ik de primitieve van wil bepalen dmv substitutie, maar ik kom er echt niet uit.x/(2x-3)6 ik dacht het volgende. ik kies y = 2x-3 dan y'=2 als y=2x-3 dan is x= (y+3)/2 . verder kom ik eigenlijk niet. die x boven de breuk krijg ik niet weggewerkt. please help. bvd jan. jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009
jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009
Die uitdrukking voor x kun je nu gewoon invullen. Je krijgt dan twee termen die je apart kunt integreren: x/y6=1/2·(y+3)/y6 = 1/2· (1/y5+3/y6)Succes! Bernhard vrijdag 6 maart 2009
Bernhard vrijdag 6 maart 2009
©2001-2025 WisFaq