\require{AMSmath} Substitutie Hoi ik ben bezig met de substitutie regel om te primitiveren. echter lukt het mij niet helemaal.6x . Öx2+7 ik doe het volgende.ik pak x2+7 en noem dit y. hieruit volgt dat y" = 2x6x is duidelijk niet de afgeleide x2+7 dus kan ik het moeilijk in de vorm H(x) = F(gx). g"(x) schrijven.misschien 3.Öx2+7). 2x = 3.(Öx2+7 d(x2+7)neem y = x2 + 7 dan 3Öy dy primitieve hiervan = 2y2/3 dan x weer terug substitueren. 2(x2+7).Ö(x2+7)Öis dit goed. mee dat ik het opschrijf vermoed ik van wel.maar wil toch graag even zekerheid of bruikbare tip. bvd jan. jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009 Antwoord Je keuze voor y is een handige, en je bekomt dan ook een vereenvoudigde integraal. Kijk alleen nog even goed naar de primitieve van Öy. Bernhard vrijdag 6 maart 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi ik ben bezig met de substitutie regel om te primitiveren. echter lukt het mij niet helemaal.6x . Öx2+7 ik doe het volgende.ik pak x2+7 en noem dit y. hieruit volgt dat y" = 2x6x is duidelijk niet de afgeleide x2+7 dus kan ik het moeilijk in de vorm H(x) = F(gx). g"(x) schrijven.misschien 3.Öx2+7). 2x = 3.(Öx2+7 d(x2+7)neem y = x2 + 7 dan 3Öy dy primitieve hiervan = 2y2/3 dan x weer terug substitueren. 2(x2+7).Ö(x2+7)Öis dit goed. mee dat ik het opschrijf vermoed ik van wel.maar wil toch graag even zekerheid of bruikbare tip. bvd jan. jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009
jan he Student hbo - vrijdag 6 maart 2009
Je keuze voor y is een handige, en je bekomt dan ook een vereenvoudigde integraal. Kijk alleen nog even goed naar de primitieve van Öy. Bernhard vrijdag 6 maart 2009
Bernhard vrijdag 6 maart 2009
©2001-2024 WisFaq