\require{AMSmath} lineaire vergelijking oplossen hoe los ik volgende vergelijkingen op: 1) (x7)/7-(x-5/2)/4=1 2) 3(x+1)-2(x-1)=3+2+1 Rachel 2de graad ASO - dinsdag 10 december 2002 Antwoord Vermenigvuldig (1) eerst maar eens met 28. Dat geeft: 4x7 - 7(x - 21/2) = 28 ofwel 4x7 - 7x + 171/2 = 28 ofwel x(47 - 7) = 10,5 en dan kom je zelf wel verder. Bij nummer (2): x(3 - 2) + 3 + 2 = 3 + 2 + 1 ofwel x(3 - 2) = 1 en zelf dan weer verder. MBL dinsdag 10 december 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los ik volgende vergelijkingen op: 1) (x7)/7-(x-5/2)/4=1 2) 3(x+1)-2(x-1)=3+2+1 Rachel 2de graad ASO - dinsdag 10 december 2002
Rachel 2de graad ASO - dinsdag 10 december 2002
Vermenigvuldig (1) eerst maar eens met 28. Dat geeft: 4x7 - 7(x - 21/2) = 28 ofwel 4x7 - 7x + 171/2 = 28 ofwel x(47 - 7) = 10,5 en dan kom je zelf wel verder. Bij nummer (2): x(3 - 2) + 3 + 2 = 3 + 2 + 1 ofwel x(3 - 2) = 1 en zelf dan weer verder. MBL dinsdag 10 december 2002
MBL dinsdag 10 december 2002
©2001-2024 WisFaq