Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor sin(aenb)

ik doe zelfstudie, en heb een vraag bij het bewijs van deze formule:

sin(a+b)= cos(p/2-(a+b)
= cos((p/2-a)-b)
= cos(p/2-a).cosb+sin(p/2-a).sinb
=== het is deze(bovenstaande)stap dat die ik niet begrijp, de rest is allemaal duidelijk.
= sina.cosb+cosa.sinb

bedankt

Aniek
3de graad ASO - dinsdag 3 maart 2009

Antwoord

Gebruikt wordt de regel cos(x-y) = cos(x).cos(y) + sin(x).sin(y).
En daarna nog de regel dat cos(1/2p - A) = sin(A).
Helder, toch?

MBL
dinsdag 3 maart 2009

©2001-2025 WisFaq