Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking vlak bepalen

Zit met volgend probleem Gegeven 2 rechten a doorsnede van 2x+y-z+4=0 en x-y+3z-12=0 en rechte b met vgl (x-1)/2=y/-7=(z-2)/-3 Toon aan dat a en b een vlak bepalen en zoek een cartesische vergelijking van dat vlak.
Heb de richting van a bepaald en kwam tot (-2,7,3) wat ook voor b is ( 2,-7,-3 ) en een punt van a ligt niet op b, dus a evenwijdig met b en niet samenvallend, wat is dan het gevraagde vlak?

Vannes
3de graad ASO - maandag 2 maart 2009

Antwoord

Beste Diana,

Je hebt alvast één richting voor je vlak, namelijk de richting van a en b. Je hebt ook al een punt P van b, neem nog een punt Q van a, dan is P-Q ook een richting. Bovendien heb je een punt, samen met de twee richtingen is het vlak dan bepaald.

mvg,
Tom

td
maandag 2 maart 2009

©2001-2024 WisFaq