Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58500 

Re: Rekenen met machten

Hoi Lieke,

Bedankt voor je snelle reactie!

Ik begrijp het al een stuk beter, alleen stuit ik wel weer op een volgend probleem.
10^05 is bijv. hetzelfde als 210. Je kan het dan benaderen als a het juiste antwoord is, dan geldt: a2=10. De schatting zal hier dan liggen op 3.16 (en dan nog een paar getallen), 3,16 x 3,16 = 9,9856
Maar 10^04 zal dan hetzefde moeten zijn als 2,510. Alleen nu bij een kommateken gaat het fout. Hoe reken je nu iets 2.5 keer tot de macht uit? Dus bijv 2,5 x 2,5 en dan niet nog een keer 2,5 (dan zou het 3 keer zijn, haha), maar dan nog een half keer. Je zou het wel van elkaar moeten scheiden of omvormen maar ik kom er nog niet helemaal uit.

Groetjes, Joeri

Joeri
Iets anders - zondag 1 maart 2009

Antwoord

Beste Joeri,
Algemeen geldt: ab/c=cab.
0,4=2/5, dus 10^0,4=10^(2/5)=(10^2)^(1/5)=100^(1/5)=a
Zoek dus een a waarvoor geldt: a^5=100.
Succes en goed dat je door denkt of zo'n methode wel altijd werkt!
Groet, Lieke.

ldr
maandag 2 maart 2009

©2001-2024 WisFaq