Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58456 

Re: Verdubbelingsformule

ik kom nu voorlopig dat uit:

tan2a . (1+2cosa cos2a)/(sina sin2a) (formule uitwerken)
= tan2a. (1+2cosa.2cos2a-1)/(sina.2sina cos a)

Maar de vraag is nu, wat mag ik schrappen?
die 1, en cos/sin=cot...

kunnen jullie mie verder helpen

M.
3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2009

Antwoord

Je start is onjuist. Het moet zijn:tan2a(1+T/N)met T=2cosacos2a en N=sinasin2a=2sin2acosa.Dus T/N=cos2a/sin2a, zodat we krijgen
tan2a(1+cos2a/sin2a)=tan2a(sin2a+cos2a)/sin2a. Nu cos2a=2cos2a-1 invullen.

kn
zaterdag 28 februari 2009

©2001-2024 WisFaq