Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beelden onder afbeelding

Ik moet meerdere beelden bepalen onder f(z)=1/z

Nu loop ik al vrij snel vast bij {z|Im(z)1}
Ik weet niet hoe ik moet beginnen, dus graag een duidelijke uitleg.

Misschien ook een uitleg mogelijk bij:
{z| |z-1|1}

Bij voorbaat dank

Michie
Student hbo - zondag 22 februari 2009

Antwoord

dag Michiel,

Neem z = a + b·i
In het eerstgenoemde geval geldt dus: b1

Nu is 1/z = 1/(a+b·i)
Dit kun je herschrijven tot (a-b·i)/(a2+b2)
Splits dit in a/(a2+b2) - b·i/(a2+b2)
Nu mag a dus alle reële getallen doorlopen, maar b1.
Dus 1/z betreft alle mogelijke complexe getallen waarvan het imaginaire deel negatief is.
Lukt de tweede vraag nu misschien ook?
Succes,

Anneke
dinsdag 24 februari 2009

©2001-2024 WisFaq