Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweede orde

Ik heb deze twee differentiaalvergelijking en ik kom er echt niet uit Zouden jullie mij kunnen helpen?
d2x(t)/dt2 = -k x(t)
en
dx(t)/dt = - kx(t)2

Alvast bedankt!

Lilian
Student universiteit - donderdag 19 februari 2009

Antwoord

Lilianne,
Voor de eerste. Neem x(t)=exp(rt).Dit geeft r2+k=0. Onderscheid k positief en negatief.Voor de tweede kun je schrijven:dx(t)/x(t)2=-kdt.Integreren geeft:
-1/x(t)=-kt+C,enz.

kn
donderdag 19 februari 2009

©2001-2025 WisFaq