Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56544 

Re: Vereenvoudigen

"Tricky" is vooral sin(3pi/2-a). Voor mij duidelijker "leesbaar": sin (270-a)= sin(-90-a)=
-sin(90+a). Volgens mij is dit niet verder te vereenvoudigen? Wie bevestigt dit voor mij?!

Johan
Student hbo - woensdag 18 februari 2009

Antwoord

De hoeken a en 90-a noemt men complementaire hoeken.
Bij complementaire hoeken heb je een naamverwisseling :
sin(90-a) = cos(a)
cos(90-a) = sin(a)
De hoeken a en 90+a noemt men anticomplementaire hoeken.
Bij anticomplementaire hoeken heb je een naamverwisseling (sin en cos) en in één van de twee gevallen een tekenverandering :
sin(90+a) = cos(a)
cos(90+a) = -sin(a)

Kijk eens op onderstaande oefensite.
(De hoek A kun je veranderen.)

Zie Anticomplementaire hoeken

LL
woensdag 18 februari 2009

©2001-2024 WisFaq