Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusvergelijking met dubbele én enkele hoek

Gegroet allemaal!

Het is bijna tijd dat ik mijn VWO examen ga doen, maar ik hik nog steeds tegen rekenen met variabele hoeken aan. In een herhaling van alle stof die ik tot nu toe gehad heb, stuitte ik op een probleem wat ik tot op heden niet opgelost heb.

2sin(2a) = 3sin(a)

hoe los ik deze vergelijking op?

bij voorbaat dank!

Nick
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 februari 2009

Antwoord

Nick,
Gebruik de relatie sin(2a)=2sinacosa, zodat je krijgt
sina(4cosa-3)=0.

kn
dinsdag 17 februari 2009

©2001-2024 WisFaq