\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 58367 Re: Differentieren dan moet dit em zijn f´(x)=1/Ö(x+1)+1/2(x+1)-1/2 ivo Student hbo - maandag 16 februari 2009 Antwoord Helaas, als je de kettingregel toepast, krijg je dy/du*du/dx, en niet, dy/du+du/dx, Misschien is het een typefoutje is? De afgeleide van de wortel is overigens correct. Kun je de uiteindelijke uitdrukking nog vereenvoudigen? (Gebruik dat x-1=1/x) Bernhard maandag 16 februari 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
dan moet dit em zijn f´(x)=1/Ö(x+1)+1/2(x+1)-1/2 ivo Student hbo - maandag 16 februari 2009
ivo Student hbo - maandag 16 februari 2009
Helaas, als je de kettingregel toepast, krijg je dy/du*du/dx, en niet, dy/du+du/dx, Misschien is het een typefoutje is? De afgeleide van de wortel is overigens correct. Kun je de uiteindelijke uitdrukking nog vereenvoudigen? (Gebruik dat x-1=1/x) Bernhard maandag 16 februari 2009
Bernhard maandag 16 februari 2009
©2001-2025 WisFaq