Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Evenwichtswaarden uitrekenen uit differentievergelijken

ik heb 2 differentievergelijken:
Pt = 1.15 Pt-1 - 0.006Rt-1Pt-1
Rt = 0.94Rt-1 + 0.00006Pt-1Rt-1
nu moet ik de evenwichtswaarden P en R berekenen.
maar ik kom er echt niet uit. hoe moet je dat doen? en in de uitwerkingen gebruiken ze opeens 0.15 ipv 1.15

Ger
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 februari 2009

Antwoord

Een evenwicht kenmerkt zich door het constant blijven van P en R. Stel de limiet voor t naar oneindig van P voor door p en van R voor door r, dan zijn die verbonden door

p = 1.15 p - 0.006 p r
r = 0.94 r + 0.00006 p r

Die vergelijkingen moet je nog oplossen naar p en r.

cl
zondag 15 februari 2009

©2001-2024 WisFaq