\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking HalloIs de volgende vergelijking met algebra op te lossen?tan2x – sinx = 1/4Ik ben tot zo ver gekomen:sin2x/cos2x – sinx = 1/4sin2x/(1-sin2x) – sinx = 1/4sin2x/(1- sin2x) – sinx(1- sin2x)/(1- sin2x) = 1/4sin2x/(1- sin2x) – (sinx- sin3x)/(1- sin2x) = 1/4(Sin2x-sinx+sin3x)/(1-sin2x) = 1/4sin2x-sinx+sin3x = 1/4 - 1/4 sin2xsin3x -1 1/4 sin2x + sinx + 1/4 = 0Maar verder kom ik niet.Is er nog een andere manier?Alvast bedanktElise Elise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 februari 2009 Antwoord Elise, Uit tan2x-sinx=1/4 volgt sin2x-sinx(1-sin2x)-1/4 (1-sin2x)=0 hetgeen geeft na uitwerken: sin3x+5/4sin2x-sinx -1/4 =0.Hopelijk lukt het verder. kn dinsdag 10 februari 2009 Re: Goniometrische vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIs de volgende vergelijking met algebra op te lossen?tan2x – sinx = 1/4Ik ben tot zo ver gekomen:sin2x/cos2x – sinx = 1/4sin2x/(1-sin2x) – sinx = 1/4sin2x/(1- sin2x) – sinx(1- sin2x)/(1- sin2x) = 1/4sin2x/(1- sin2x) – (sinx- sin3x)/(1- sin2x) = 1/4(Sin2x-sinx+sin3x)/(1-sin2x) = 1/4sin2x-sinx+sin3x = 1/4 - 1/4 sin2xsin3x -1 1/4 sin2x + sinx + 1/4 = 0Maar verder kom ik niet.Is er nog een andere manier?Alvast bedanktElise Elise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 februari 2009
Elise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 februari 2009
Elise, Uit tan2x-sinx=1/4 volgt sin2x-sinx(1-sin2x)-1/4 (1-sin2x)=0 hetgeen geeft na uitwerken: sin3x+5/4sin2x-sinx -1/4 =0.Hopelijk lukt het verder. kn dinsdag 10 februari 2009
kn dinsdag 10 februari 2009
©2001-2024 WisFaq