\require{AMSmath} Differentieren functies Bereken de afgeleidef(x)=Ö2x2x1/21/2·2x-1/2 Ivo Student hbo - dinsdag 10 februari 2009 Antwoord Het is onduidelijk wat je bedoelt.f(x)=Ö2x zou kunnen betekenen: f(x)=Ö(2)*xIn dat geval is de afgeleide natuurlijk Ö(2)f(x)=Ö2x zou ook kunnen betekenen: f(x)=Ö(2x)In dat geval zou je f(x) kunnen herschrijven als f(x)=Ö(2)*Ö(x) en dusf(x)=Ö(2)*x1/2In dat geval wordt de afgeleide Ö(2)*1/2x-1/2=Ö(2)/(2Ö(x))=Ö(2)/Ö(x)=Ö(2/x). hk dinsdag 10 februari 2009 Re: Differentieren functies ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken de afgeleidef(x)=Ö2x2x1/21/2·2x-1/2 Ivo Student hbo - dinsdag 10 februari 2009
Ivo Student hbo - dinsdag 10 februari 2009
Het is onduidelijk wat je bedoelt.f(x)=Ö2x zou kunnen betekenen: f(x)=Ö(2)*xIn dat geval is de afgeleide natuurlijk Ö(2)f(x)=Ö2x zou ook kunnen betekenen: f(x)=Ö(2x)In dat geval zou je f(x) kunnen herschrijven als f(x)=Ö(2)*Ö(x) en dusf(x)=Ö(2)*x1/2In dat geval wordt de afgeleide Ö(2)*1/2x-1/2=Ö(2)/(2Ö(x))=Ö(2)/Ö(x)=Ö(2/x). hk dinsdag 10 februari 2009
hk dinsdag 10 februari 2009
©2001-2025 WisFaq