Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Annuiteit

Lening met gelijkblijfende annuiteit heeft de volgende rentebestanddelen:
10e jaar 12510.52
11e jaar 12160.27
12e jaar 11792.51

Bereken de annuiteit en wat is de looptijd en oorspronkelijke lening ?

Piet H
Student hbo - maandag 9 februari 2009

Antwoord

Piet,
Je weet dat a(10)+r(10)=a(11)+r(11)=a(12)+r(12),met a=aflossing en r=rente.
Verder geldt dat a(11)=a(10)(1+i)en a(12)=a(11)(1+i).Dit uitwerken levert
i=0,05.

kn
dinsdag 10 februari 2009

 Re: Annuiteit 

©2001-2024 WisFaq