Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58260 

Re: Particuliere oplossing van een RC netwerk

dank voor uw snelle reactie, ik kan het ten dele volgen. Het punt waarbij u zowel links al rechts vermenigvuldigt met e^1/2t kan ik niet volgen....

edwin
Student hbo - vrijdag 6 februari 2009

Antwoord

Edwin,
Je kunt,zoals ik al vermelde,in dit geval door de gegeven X(t),Y(t)=X(t) nemen als particuliere oplossing..Als algemene oplossing krijg je dan dat
Y(t)=1+Cexp(-1/2t)voor t tussen 0 en 1 en daarbuiten 0.Omdat Y(0)=1+C=0,is
C=-1.Als je X(t) niet kent pas je de eerste methode toe.De factor
exp(1/2t)heet de integrerende factor.

kn
vrijdag 6 februari 2009

©2001-2024 WisFaq