Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten

De vraag: Waar snijden de grafieken f(x) en g(x) zich?

f(x) = x2 - 6x + 12
g(x) = -x2 + 8x - 8

Ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen. Moet ik X oplossen dmv. abc formulen oid. Ik snap dat ik een punt moet vinden waar x gelijk is aan f en g. Maar hoe..

battle
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

De grafieken snijden zich waar f(x)=g(x). Schrijf uit, vereenvoudig en los op met abc-formule. Dan heb je de x-coordinaten van de gezochte punten. De y-coordinaat vind je door de gevonden x-waarden in een functie naar keuze te stoppen (dat zou het zelfde moeten opleveren, aangezien de snijpunten op de ene maar ook op de andere kromme liggen). Lukt het zo?

cl
donderdag 5 februari 2009

 Re: Snijpunten 

©2001-2025 WisFaq