Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarom heeft een driehoek 180 graden Wanneer ik een driehoek op de grond teken

Waarom heeft een driehoek 180 graden? Wanneer ik een driehoek op de grond teken en de lijnen volg tot het beginpunt, heeft mijn lichaam in feite een hele rotatie gemaakt.

Hendri
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Hallo

Als je de lijnen van de driehoek (zie tekening beneden) volgt, draait je lichaam over de hoeken A', B' en C' (rode boogjes).
De totale rotatiehoek is
ÐA' + ÐB' + ÐC' =
(180 - ÐA) + (180 - ÐB) + (180 - ÐC) =
540 - (ÐA + ÐB + ÐC) =
540 - 180 = 360
q58245img1.gif

LL
donderdag 5 februari 2009

 Re: Waarom heeft een driehoek 180 graden Wanneer ik een driehoek op de grond te 

©2001-2025 WisFaq