Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen stelselvergelijking

y = /x/ + 1
x2+ ( y - 1)2=8

Hoe los ik de bovenstaande stelselvergelijking goed op?
De strepen voor en achter x zijn absolute waarde strepen.

fafenn
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Er zit een verticale streep op je toetsenbord mag ik aannemen? Bij mij op de tweede rij van boven helemaal rechts.
Wat betreft de opgave:
schrijf eerst:
|x|=y-1 en realiseer je dat |x|2=x2, en los de vergregen vergelijking in y op. Dan ben je al een heel eind.
Bedenk je wel dat uit |x|=y-1 volgt dat y>=1 moet zijn.

hk
donderdag 5 februari 2009

©2001-2024 WisFaq