Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen ivm de cirkel (omtrekshoeken en middelpuntshoeken)

Hallo,
Volgend bewijs heb ik al voor de helft kunnen oplossen; namelijk dat de driehoek MDA rechthoekig is, maar hoe bewijs ik dat diezelfde driehoek ook gelijkbenig is?

Gegeven : c(O,r) met middellijn [AB]
C, D º c(O,r)
OC staat loodrecht op OD
BD snijdt AC in M
Te bewijzen : ∆MDA is gelijkbenig en rechthoekig

grtz,
Simon

Simon
2de graad ASO - zaterdag 31 januari 2009

Antwoord

Simon,
Je weet dat ÐDAC=1/2 bg DC=1/4p,terwijl ÐDMA=1/2bgAD+1/2bgBC=?

kn
zaterdag 31 januari 2009

©2001-2024 WisFaq