Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58173 

Re: Ongelijkheid oplossen

:S
Kunt u stap per stap uitleggen aub??

eigenlijk heb ik geprobeerd om ze op te lossen en ik kreeg
voor a) V= ]-oneindig; -V2[ U ]-2/5; 2V2[ U ]4; +oneindig[

en voor b: V= ]-oneindig; -3V3[U]V3;+oneindig[

Maar ik denk niet dat ze juist zijn, dus kunt u in stap per stap uitleggen?

ik heb een tekentabel van drie rijen 1rij= alle nulpunten
2rij= tekens T(x) en 3rij= tekens N(x) maar bij de tekens van T(x) zet ik onder de nulpunten van N(x) een verticale streep omdat ze daar niet erbij horen. .....

en bij b begrijp ik het helemaal niet
:(

Alvast bedankt,


....
2de graad ASO - zaterdag 31 januari 2009

Antwoord

Hallo

Ik denk dat je wat meer zelfvertrouwen mag hebben.
Je eerste oefening is perfect.
Voor de tweede oefening heb ik slechts één opmerking.
De breuk mag ook gelijk zijn aan nul.
Dus x = -5+2Ö3 (nulpunt van de teller) is ook een oplossing.
Dus V = ]-¥ ; -3Ö3[ È {-5+2Ö3} È ]Ö3 ; +¥[

LL
zaterdag 31 januari 2009

©2001-2024 WisFaq